Geplaatst op 2 Reacties

Terug in de tijd …

In 2007 bracht ik een Engelstalig boek uit in eigen beheer.

Wat oorspronkelijk alleen was bedoeld voor mijn idool Josh Groban, werd een klein succes!

Ik ontdekte de Amerikaanse zanger Josh Groban toen ik op een avond naar de serie Ally McBeal keek, waarin hij een gastrol had. Toen hij begon te zingen, viel mijn mond letterlijk open. Zijn muziek is een inspiratie voor velen en zo ook voor mij. Ik was direct een fan!

Als fan wilde ik hem op een speciale manier bedanken voor zijn bijdrage in de wereld van muziek. Ik besloot daarom een boek voor hem te maken over mijn avonturen als fan in de vorm van gedichten, andere teksten en foto’s. Natuurlijk wilde ik hem dit uiteindelijk ook overhandigen, maar dat was van latere zorg. Ik begon…

‘But then there was a man. A man with a voice and his name was Josh Groban. He just sang a song and everything changed. I was reborn.’

Terwijl ik bezig was met dit project, liet ik op een goede dag mijn hondje uit. Destijds woonde ik nog in de binnenstad van Den Bosch. Ik liep in de buurt van het Brabants Dagblad, toen ik aangesproken werd door een vreemde man met een grote baard. Ik weet nog dat ik dacht: wat moet die rare vent nu van me? De man bleek heel erg vriendelijk. Hij zei dat hij mij regelmatig met mijn kooikerhondje zag lopen als hij aan het werk was. Het bleek dat hij net zo gek was op kooikerhondjes als ik. Ik vroeg hem waar hij dan werkte en hij wees naar het gebouw van het Brabants Dagblad.
‘Ow wat leuk!’ riep ik. ‘Daar zou ik ook wel willen werken.’
Hij begon te lachen en vroeg mij of ik schreef. Ik begon te vertellen over mijn project, waarna hij zich aan mij voorstelde en mij zijn kaartje gaf. Als ik klaar was, wilde hij dat graag weten.

Soms denk ik wel eens dat dat het moment is geweest dat de zogeheten bal is gaan rollen. Het gaf me een goed gevoel dat er iemand was die het interessant vond wat ik deed. Dat gevoel ga je uitstralen en uitdragen en er komt iets op gang. Het universum werkt ineens mee op een manier die je nooit voor mogelijk hield.

Natuurlijk zat ik door het schrijven van mijn boek en het volgen van nieuws over Josh op verschillende forums, overal met mijn neus bovenop. Ik hield alles in de gaten. Dankzij een mede-fan kreeg ik de uitzonderlijke kans om Josh kort te ontmoeten tijdens zijn Cd-presentatie in Berlijn. Daar had ik de mogelijkheid hem over mijn boek te vertellen. Hij vond het geweldig en hij was heel benieuwd naar het eindresultaat. Als dat geen motivatie is, dan weet ik het ook niet meer!

Er waren steeds meer mensen, andere fans van Josh, die geïnteresseerd raakten. Plotseling was dat wat ik maakte niet alleen voor mijn idool, maar ook voor zijn fans. Fans uit Nederland, Duitsland en zelfs Amerika! Er was een kleine uitgeverij die het uit wilde geven, maar het was zo’n persoonlijk project dat ik besloot het in eigen beheer te houden. Ik kwam in contact met een Amerikaanse fan die heel graag mijn boek wilde redigeren. Dat was natuurlijk geweldig! Samen met mijn vader ontwierp ik de cover en toen ik een eerste oplage had laten drukken, belde ik de journalist. Het verhaal rondom mijn project kwam groots in het Brabants Dagblad te staan.

Niet lang daarna werd ik door iemand van Omroep Brabant Radio gebeld. Hij wilde mij graag telefonisch interviewen tijdens de uitzending. Het interview werd vlak na mijn boekpresentatie afgenomen.

De redactie van Omroep Brabant televisie, die toevallig net bezig was met een item over ‘het fan zijn’, kreeg er ook lucht van en zo zat ik op een goede dag ook met een cameraploeg in mijn huiskamer. Het moest niet gekker worden!! Maar dat werd het wel…

Want dat waar ik zo hard voor gewerkt had, gebeurde!! Ik mocht mijn boek, na het concert in Amsterdam, persoonlijk aan mijn idool overhandigen. Mijn doel was bereikt! Mijn droom was uitgekomen!

Josh signeerde één van mijn boeken voor mij. Hij schreef:

‘You wrote a book! How cool is that?! I’m deeply flattered and honored to have a fan like you. Thank you!’

 

 

2 gedachten over “Terug in de tijd …

  1. Waw, wat fantastisch! Wat heerlijk dat je die droom hebt kunnen waarmaken en delen met zoveel anderen. Ongelooflijk toch, hoe een kleine toevalligheid zoveel in gang kan zetten… Ik vind het ook een erg origineel idee!

    1. Dank je wel Kathleen, het was inderdaad een super ervaring!

Reacties zijn gesloten.