Geplaatst op

Alledaagse bezigheid omtoveren tot…

Vandaag heb ik me eens bezig gehouden met een paar schrijfopdrachten die via SchrijvenOnline opgegeven worden.
Een van die opdrachten was om een alledaagse bezigheid op zo’n manier te beschrijven, dat het eigenlijk een klein wonder wordt.
Zo gezegd, zo gedaan:

Daar ga je dan, klein kuipje genot. Voorzichtig haal ik het hendel naar beneden.
Prik, het apparaat begint te ratelen. De bruine aromatische vloeistof loopt de brede, zorgvuldig uitgekozen kop in. Het aroma verspreidt zich in de lucht en weet mijn neus op een aangename manier te prikkelen.
Ik giet de romige melk, in de opschuimer en druk op het knopje, die rood oplicht. De melk wordt verwarmd tot de perfecte temperatuur, weet ik, en terwijl ik door het doorzichtige deksel de schuimkraag omhoog zie kruipen, lik ik langs mijn lippen. Ik wacht tot het rode lichtje uit is en pak alvast een spateltje.
Dan is daar het leukste moment. Voorzichtig strijk ik langs de wanden van de opschuimer en zie het zachte, dikke schuim langzaam mijn kop inglijden. Nu rest mij enkel nog het aanbrengen van het zoetje.
De korrels rietsuiker glinsteren bovenop de witte massa.
Ik ga op de bank zitten, roer voorzichtig door mijn kop en neem mijn eerste slok. Tevreden lik ik mijn cappuccinosnor weg. Wat een goddelijk bakkie!

Copyright: S.van Deudekom