Geplaatst op 6 Reacties

Geïnspireerd door een paddenstoel

Vorige week was ik op een mooie herfstdag paddenstoelen aan het fotograferen. De vliegenzwam is mijn favoriete paddenstoel. Als ik deze in het bos spot, word ik altijd zo blij als een kind.

Terwijl ik een mooie rode paddenstoel met witte stippen fotografeerde, bedacht ik mij dat er eigenlijk nog iets bij hoorde, een kaboutertje, en dat bracht me op een idee.

Eenmaal thuis zocht ik het internet af naar kaboutertjes, maar niet zomaar kaboutertjes, ze moesten natuurlijk wel voldoen aan het beeld wat ik in mijn hoofd had, en zo kwam ik terecht op een site waar ze kleine viltpoppetjes verkopen, seizoensfeetjes wel te verstaan, voor op een zogenaamde seizoenstafel. Steeds meer mensen maken een seizoenstafel binnen. Een plekje in een kast of ergens op de vensterbank waar ze dan specifieke elementjes neerzetten aangepast op een seizoen of een bepaalde feestdag. Ouders doen dit samen met hun kinderen zodat deze de kringloop van het jaar kunnen volgen, maar daarnaast is het ook gewoon heel erg leuk, ook als je geen kinderen hebt, omdat je bewust bezig bent met de charme van ieder seizoen.

De seizoensfeetjes van Ambrosius worden handgemaakt in Roemenië. Ze zijn gemaakt van natuurlijke producten zoals vilt en wol en hebben allemaal een natuurthema.

Ik vond ze meteen helemaal geweldig, en ze waren precies wat ik zocht. Ik werd er helemaal blij van en ik besloot mezelf dan ook meteen zo’n poppetje cadeau te doen met het plan er seizoensfoto’s mee te maken en misschien nog wel iets meer dan dat.

Ik zit meteen helemaal vol met leuke ideeën! Dat geeft energie! Binnenkort ga ik aan de slag met de seizoensfeetjes en ga ik het met jullie volgers delen.


Tot snel!

6 gedachten over “Geïnspireerd door een paddenstoel

  1. Prachtig Sabine, het is ook mijn favoriet, helaas willen ze hier in het westen niet groeien.

  2. Welke kabouter wil nou niet in z’on mooie paddestoel wonen?

  3. Ben zo benieuwd wat je er allemaal mee gaat doen. Kan niet wachten! Echt super leuk! Dikke kus

  4. Prachtige foto Sabine. En leuk, je seizoensgedachte. (Ik ben daar ook graag mee bezig, het geeft een heerlijk gevoel van deel uitmaken van het seizoen en de natuur). groetjes, Hanneke

  5. mooi hoor ga eerdaags op paddenstoelen jacht met de camera wel te verstaan

  6. Ik ben ook erg benieuwd naar de seizoensfeetjes. Maar stiekem ook wel een beetje om geïnspireerd te raken van het feetje. Zeker nu we niet zoveel meer buiten zijn is het leuk om de handjes in beweging te zetten.

Reacties zijn gesloten.